A weboldalunkon sütiket és hasonló technológiákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsuk az oldal használata során. A sütiket különféle célokra használjuk és ezen célok szerint megkülönböztetünk a weboldal alapműködéséhez / alapfunkcióihoz szükséges „nélkülözhetetlen sütiket”, oldalunk látogatottságának statisztikai elemzéséhez szükséges „teljesítmény sütiket” valamint személyre szabott, marketingcélú (hirdetési) tartalom és közösségi média funkciók felkínálásához szükséges „célzott sütiket”.
Amennyiben a „Nélkülözhetetlen sütik elfogadása” gombra kattint, csak a technikailag szükséges, "nélkülözhetetlen" sütik lesznek jóváhagyva. Ha a "Süti beállítások módosítása" gombra kattint, lehetősége lesz egyesével eldönteni, hogy milyen sütik alkalmazását engedélyezi.
Az adatvédelmi tájékoztatóban talál további információkat, valamint megtalálja a hozzájárulás visszavonásához szükséges részleteket.
Az, hogy mely sütiket engedélyezi, teljes mértékben az Ön döntése. Bármikor visszatérhet ezekhez a beállításokhoz, és módosíthatja preferenciáit. További információkat az adatvédelmi tájékoztatóban talál.
Gödöllő, 2022. április 26. – A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködési megállapodást kötött a COOP üzletlánccal, a hazai élelmiszergazdaság tevékenységének támogatása érdekében. A biztonságos hazai élelmiszerellátás, valamint a szakemberutánpótlás biztosítása érdekében különös jelentőséggel bír a szoros együttműködés Magyarország legnagyobb agráregyeteme és az ország legnagyobb lefedettséggel rendelkező, 100 százalékban magyar tulajdonú élelmiszer kereskedelmi lánca között.
Mint azt Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az együttműködés kapcsán kiemelte, vannak olyan zászlóshajó területek, amelyeket az egyetem a magyar agrár- és élelmiszertudomány kulcsterületeihez kapcsolódóan kiemelten kezel. Az egyik ilyen éppen az egyetem portfóliójában egyedülálló élelmiszermérnöki képzés, amely a felvételi eljárások során évek óta dobogós, és ahol minden évben jellemző a jelentős túljelentkezés is.
„Bátran állíthatjuk, hogy az élelmiszertudomány, a biotechnológia olyan dinamikusan változó terület, amelyben a technológia és a fogyasztói igények változása folyamatosan új kihívások elé állítja a szakembereket. Hogy hallgatóink a lehető legsikeresebben helytálljanak ezen a dinamikusan változó területen, ahhoz a piacok igényeinek megfelelő tudásra van szükségük, melyet partnereinkkel közösen biztosítunk számukra” – tette hozzá az intézmény vezetője.
A COOP és a MATE kapcsolata nem újkeletű, hiszen az üzletlánc szakemberei hosszú évek óta közreműködnek az élelmiszerkereskedelmi specializáción tanuló hallgatók oktatásában.
„A mostani együttműködési megállapodással még szorosabbra kívánjuk fűzni kapcsolatunkat a felsőoktatási intézménnyel, melynek keretében a Budai Campuson COOP tárgyalástechnikai oktatói terem kerül kialakításra” – hangsúlyozta Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója.
Dr. Rédei István, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja az egyetem oktatómunkájában már több éve vesz részt előadóként és vizsgabizottsági tagként. „Úgy gondolom, hogy ez a deklarált együttműködés nem csupán az eddig meglévő kapcsolat szentesítése, hanem egy új jövő kezdete lehet: az egyetem számtalan új és naprakész elméleti tudással rendelkezik, a hallgatók pedig friss diplomásként ezzel felvértezve léphetnek a kereskedelmi szektor munkaerőpiacára. Tehát kollektíven előnyös az oktatás és a gazdasági működés számára, illetve együttműködve a már meglévő munkaerő továbbképzése vagy tudás megújítása szempontjából.”
A felek szakmai kapcsolatát mélyíti az is, hogy a MATE bekapcsolódik a hazai élelmiszeripar népszerűsítésére, 2006-ban létrejött „Coop Rally a minőségi magyar termékekért” elnevezésű szakmai programba, amelyet idén szeptemberben 16. alkalommal rendez meg az üzletlánc.